Lezzetli ve Pratik Poğaça Tarifleri: Evde Kolayca Yapabileceğiniz En İyi Tarifler

Lezzetli ve Pratik Poğaça Tarifleri: Evde Kolayca Yapabileceğiniz En İyi Tarifler
Yayınlama: 10.06.2024
15
A+
A-

Ev yapımı poğaçalar, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hazırlanışı hem de çeşitli iç malzemelerle zenginleştirilebilmesi sayesinde herkesin favorisi olmayı başarmıştır. İşte size evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, nefis poğaça tarifleri!

Peynirli Poğaça

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş peynir
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz

Yapılışı:

  • Un, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Ortasını havuz gibi açın ve içine süt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurun.
  • Hamur kıvamını alınca içine rendelenmiş peyniri ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

İlginizi Çekecek Diğer Yazılarımız

BİM 14 Haziran 2024 Kataloğu

Patatesli Poğaça

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş patates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz

İsteğe bağlı: ince doğranmış maydanoz veya dereotu

Yapılışı:

  • Un, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Ortasını havuz gibi açın ve içine haşlanmış ve ezilmiş patates, sıvı yağ, yumurta ve isteğe bağlı olarak doğranmış yeşillikleri ekleyip yoğurun.
  • Hamur kıvamını alınca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Zeytinli Poğaça

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz

Yapılışı:

  • Un, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Ortasını havuz gibi açın ve içine süt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyip yoğurun.
  • Hamur kıvamını alınca içine ince doğranmış yeşil zeytinleri ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Bu lezzetli poğaça tarifleri ile kahvaltı sofralarınızı renklendirebilir, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Deneyip beğendiğiniz tarifleri arkadaşlarınızla da paylaşmayı unutmayın!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.