Çay Saatlerinizin Vazgeçilmezi Olacak Tatlı ve Tuzlu Pratik Kurabiye Tarifleri

Çay Saatlerinizin Vazgeçilmezi Olacak Tatlı ve Tuzlu Pratik Kurabiye Tarifleri
Yayınlama: 12.06.2024
55
A+
A-

Çay saatlerinizde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz nefis kurabiyeler mi arıyorsunuz? Tatlı ve tuzlu kurabiye tariflerimiz, kolay yapımları ve muhteşem tatlarıyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte birbirinden lezzetli ve pratik 8 kurabiye tarifi!

Tatlı Kurabiye Tarifleri

Portakallı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

  • Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyin, karıştırın.
  • Portakal kabuğu rendesini ekleyin.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin, yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Yapılışı:

  • Tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip yoğurun.
  • Cevizi ekleyip hamuru tekrar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika pişirin.

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı:

  • Tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyin, karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  • Damla çikolatayı ekleyip hamuru tekrar yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.

Tuzlu Kurabiye Tarifleri

  • 4. Peynirli Tuzlu Kurabiye Tarifi
  • Malzemeler:
  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Yapılışı:

  • Tereyağı, beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Baharatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı çörek otu

Yapılışı:

  • Tereyağı, sıvı yağ ve yumurta akını karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp şekil verin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Diğer İlgili Yazılarımız

Zeytinli Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı doğranmış siyah zeytin
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

  • Tereyağı ve yumurtayı karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Zeytinleri ve kekiği ekleyip hamuru tekrar yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp şekil verin.
  • Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı:

  • Tereyağı, sıvı yağ ve yumurta akını karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, tuz ve çörek otunu ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kaşarlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı susam

Yapılışı:

  • Tereyağı, kaşar peyniri ve yumurtayı karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp şekil verin.
  • Üzerine susam serpin.
  • Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kurabiyeleriniz İçin Püf Noktaları

  • Tereyağını Oda Sıcaklığında Kullanın: Tereyağının oda sıcaklığında olması, hamurun daha iyi yoğrulmasını sağlar.
  • Dinlendirme Süresine Dikkat Edin: Hamuru dinlendirmek, kurabiyelerin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Doğru Pişirme: Fırını önceden ısıtmak ve kurabiyeleri doğru sıcaklıkta pişirmek önemlidir.
  • Çay saatleriniz için hazırlayacağınız bu tatlı ve tuzlu kurabiye tarifleri, hem lezzetleri hem de pratik yapımlarıyla sofralarınıza renk katacak. Afiyet olsun!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.